Kireçlenme, kemiklerin ucunda taraf düzlük kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Giderek kötü tutumatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem süresince birikmeye başlayabilir. Bu boyut vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çızevcer. 40 evetşın üstündeki bireylerde daha şu denli görülür. Ayrıca kilolu bastırık giymek gibi kızgın fiziksel hareketlerde mevcut insanlarda, daha şu denli rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da omurga nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, dal, bel ve başinç eklemleri etkilenir. Evetşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı kullanmaı ve genetik yatkınlıklar riski pozitifrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Gani mebzul sutaş tüketin. Su, eklemlere destek sağlamlar. Bu yüzden her tarih en azca 8 boduç sutaş bâtınmek gerektiğini unutmayın. Suyun haricinde benzin, kefir, ayran gibi güçlü kalsiyumlu besinler de, kemik sağlamlığına katkı sağlamlar. Zerzevat ve semere tüketin. Kemik sağlamlığı bâtınin, vitamin ve minerallerin istikrarlı bir şekilde aldatmaınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri güçlü olan sebze ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvani proteinlerin şu denli gururı sonucunda idrarla baş başa kalsiyum atımını pozitifrır. Kemik sağlamlığını esirgemek bâtınin kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun namına fasulye, mercimek, bezelye gibi protein bakımından ensesi kalın bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini pozitifrın. Omega 3 bakımından ensesi kalın olan evetğlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos gibi balık türlerinin tüketimi, kemik sağlamlığını pozitif yönde etkiler. Yeşil çay bâtınin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde pozitif etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere malik olduğu bâtınin, kemiklere destek olur. Ayrıca kireçlenmeden kaynaklanan ağrılara ve şmeselekinliğe de eksiksiz hasılat. Kalça kireçlenmesini azaltmak bâtınin yemeniz gerekenler; Meydana getirilen mesafeştırmalara nazaran semere ve sebze bakımından ensesi kalın beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin ruhlu üstelikşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve sarımsak gibi sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.